14. jun 2023 18:39

Marta Fašina, partnerka Silvija Berluskonija, bila u prvom redu na sahrani

Izvor: TANJUG

podeli vest

Marta Fašina, partnerka Silvija Berluskonija, bila u prvom redu na sahrani

Foto: LaPresse via AP/Alessandro Bremec

MILANO - Marta Fašina, 33-godišnja partnerka Silvija Berluskonija, danas je bila u prvom redu u Milanskoj katedrali tokom državne sahrane bivšeg italijanskog premijera.

Ona i Berluskoni se nikada nisu venčali, ali su prošle godine na simboličnoj ceremoniji razmenili prstenje i on ju je javno nazvao svojom ženom.

Fašina je ujedno i poslanica partije Forca Italija i pretpostavlja se da će imati određenu ulogu u donošenju odluka o političkom nasleđu Silvija Berluskonija, prenosi Rojters. 

Telo Berluskonija će biti kremirano, a pepeo će biti položen u mauzoleju

Telo bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija biće kremirano, a njegov pepeo će biti položen u porodičnom mauzoleju koji se nalazi u okviru vile u italijanskom gradu Arkore, prenosi Rojters, pozivajući se na izvor blizak porodici.

Nakon državne sahrane, kovčeg sa Berluskonijevim telom će biti vraćen u Vilu San Martino, u blizini Milana, a telo će biti kremirano u krematorijumu "Valencijano Panta Rej", navodi agencija.

Berluskoni je mauzolej prvobitno sagradio za sebe, članove svoje porodice i prijatelje, ali tek je naknadno saznao da je zakonom dozvoljeno da tela budu sahranjena samo na javnim grobljima.