26. jun 2023 19:19

Ministarka spoljnih poslova Slovenije: Moramo biti spremni za duži period nestabilnosti u Rusiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministarka spoljnih poslova Slovenije: Moramo biti spremni za duži period nestabilnosti u Rusiji

Foto: AP Photo/Dmitri Lovetsky

LUKSEMBURG – Ministarka spoljnih poslova Slovenije Tanja Fajon izjavila je danas, komentarišući subotnji marš na Moskvu lidera Vagner grupe Jevgenija Prigožina, da je rat u svoj svojoj veličini pokazao koliko je opasan za međunarodnu zajednicu u celini.

Ona je posle sednice ministara spoljnih poslova EU u Luksemburgu navela da, nakon tih dešavanja, "moramo biti spremni za duži period nestabilnosti u Rusiji", prenosi agencija STA.

„Za sada možda postoji privid nekakvog mira, ali opšta je saglasnost da postoje vidljive pukotine u režimu ruskog predsednika Vladimira Putina, pa se ne mogu isključiti pokušaji takve pobune u budućnosti", istakla je Fajon.

Ministri EU su danas razgovarali o situaciji u Rusiji nakon ruske agresije na Ukrajinu i o daljoj pomoći toj ratom razorenoj zemlji.

„Na sastanku je bilo potpunog jedinstva, posebno u pogledu pomoći Ukrajini“, rekla je Fajon pozivajući na što skoriji prekid rata.

Ona je rekla da je Savet za nacionalnu bezbednost, koji je održan u nedelju, saopštio da najnoviji razvoj događaja u Rusiji nema direktnih implikacija na nacionalnu bezbednost Slovenije.