18. jul 2023 06:26

Dmitrij Poljanski: Istražujemo umešanost Londona u teroristički napad na Krimski most

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dmitrij Poljanski: Istražujemo umešanost Londona u teroristički napad na Krimski most

Foto: Shutterstock.com/lev radin, ilustracija

NJUJORK - Prvi zamenik predstavnika Ruske Federacije pri UN Dmitrij Poljanski, izjavio je na sednici Saveta bezbednosti UN da je potrebno razjasniti kako su zapadne, a posebno britanske obaveštajne službe bile uključene u pripremu udara na Krimski most.

„Još treba da utvrdimo u kojoj meri su zapadne, a posebno britanske obaveštajne službe bile angažovane u pripremi i sprovođenju ovog terorističkog napada. Previše toga ukazuje na to“, rekao je Poljanski, prenosi Ria novosti.

Nacionalni antiteroristički komitet je ranije saopštio da je Kijev u ponedeljak tokom noći izveo teroristički napad na Krimski most uz pomoć dve površinske bespilotne letelice.

Ukrajina se pretvara u privatnu vojnu kompaniju Zapada

Dmitrij Poljanski je izjavio da se Ukrajina pretvorila u privatnu vojnu kompaniju za zapadne zemlje koje vode posrednički rat protiv Moskve.

Prema njegovim rečima, ukrajinske vlasti su parafirale nacrt sporazuma sa Moskvom koji je pripremljen u Istanbulu u martu 2022. godine, ali su potom odbile da reše konflikt mirnim putem, „koji je direktno uključivao Veliku Britaniju“.

"To je bilo kada je počela zaista vruća faza proksi rata NATO-a protiv Rusije do poslednjeg Ukrajinca, a Ukrajina se, zapravo, pretvorila u privatnu vojnu kompaniju koju su angažovali Vašington, London i Brisel“, istakao je Poljanski na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, preneo je TASS.