19. jul 2023 10:30

Aksjonov: U požaru na vojnom poligonu za sada nema žrtava, uzroci se utvrđuju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Aksjonov: U požaru na vojnom poligonu za sada nema žrtava, uzroci se utvrđuju

Foto: Shutterstock.com/Rangzen, ilustracija

SIMFEROPOLJ - U požaru koji je izbio na vojnom poligonu u Kirovskom okrugu na Krimu nema žrtava, a njegovi uzroci se utvrđuju, saopštio je šef administracije Krima Sergej Aksjonov.

"Došlo je do požara na vojnim poligonima u okrugu Kirov, Republika Krim. Uzroke požara će utvrditi istražni organi. Naredio sam, sa današnjim danom, evakuaciju 2.200 stanovnika iz četiri naseljena mesta... Prema dosadašnjim podacima nije bilo žrtava", saopštio je Aksjonov u objavljenoj video poruci na Telegramu.

Eksplozije se još mogu čuti na Krimu u Kirovskom okrugu, gde gori vojni objekat za obuku, javlja TASS.

Hitne službe blokiraju prilaze mestu požara.

Najbliže naselje je selo Krinički, gde se nalazi vojni štab, nedaleko od naselja Stari Krim i tu se čulo nekoliko eksplozija.

Aksjonov je jutros izvestio da je izbio požar u vojnom objektu za obuku u Kirovskom okrugu, zbog čega je zatvoren lokalni deo autoputa Tavrida.

Formiran je operativni štab za suzbijanje požara i očekuje se da će više od 2.200 lokalnih stanovnika biti evakuisano iz obližnjih sela u dva privremena skloništa.

Rojters prenosi da ruski Telegram kanali povezani sa bezbednosnim službama i ukrajinski mediji izveštavaju da je u skladištu municije u bazi izbio požar nakon ukrajinskog vazdušnog napada, uz napomenu da samostalno nije mogao da potvrdi te informacije.