19. avgust 2023 16:08

Vučić: Sa episkopom Lukijanom sastao sam se u Sentandreji, mestu koje odiše posebnom duhovnošću

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Sa episkopom Lukijanom sastao sam se u Sentandreji, mestu koje odiše posebnom duhovnošću

Foto: Print screen/Instagram, @buducnostsrbijeav

BUDIMPEŠTA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je danas da se sastao sa episkopom budimskim Lukijanom u Sentandreji, mestu koje odiše posebnom duhovnošću dok svedoči o istoriji našeg naroda i njegovom naseljavanju u Mađarskoj.

"Sa episkopom budimskim g. Lukijanom danas u Sentandreji, mestu koje odiše posebnom duhovnošću dok svedoči o istoriji našeg naroda i njegovom naseljavanju u ovim pitomim predelima Mađarske i njihovom opstanku od 17. veka do danas, napisao je tim povodom predsednik Vučić na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

"Mnoge stranice istorije ispisane su od tada, ali ove koje stvaramo danas sa našim prijateljima Mađarima, predstavljaju putokaz za budućnost naših odnosa, čvrstog partnerstva i poverenja koje smo zajedno izgradili na dobrobit svih naših građana", dodao je Vučić.

Predsedniku Vučiću će kasnije danas biti dodeljen orden Eparhije budimske prvog reda.

Vučić će potom prisustvovati bogosluženju povodom slave Preobraženske crkve, a nakon toga i ceremoniji otvaranja Svetskog prvenstva u atletici - Budimpešta 2023 u Nacionalnom atletskom centru, gde će ga dočekati predsednica Mađarske Katalin Novak.