16. oktobar 2023 22:06

Miroslav Stojanović: Izrael bi mogao da izgubi međunarodnu solidarnost ako krene na Gazu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Miroslav Stojanović: Izrael bi mogao da izgubi međunarodnu solidarnost ako krene na Gazu

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Novinar i publicista Miroslav Stojanović ocenio je danas za Tanjug da bi Izrael mogao da prokocka međunarodnu solidarnost koju je imao na početku sukoba sa Hamasom, ako se odluči da kopneno krene u Gazu.

"Ako krene sa kopnenom ofanzivom, ona je krajnje problematična iz više razloga. Recimo, zato što je na tom prostoru pitanje šta su ciljevi te kopnene ofanzive", rekao je Stojanović.

 

Kako je rekao ovo je verovatno najopasniji trenutak u sukobima Palestinaca i Izraela.

"Ta spirala zla i zločina se ne zaustavlja. Ovo je ponovo jedan ulog u novo sukobljavanje, zato što je mržnja i sa jedne i sa druge strane. I ovaj pogromaški pohod, sa jedne strane Hamasa na teritoriju Izraela i sada ovo što se sprema prema Gazi", rekao je Stojanović.

 

Kako kaže, ne čudi ga što trenutno postoji "grozničava diplomatska aktivnost" više lidera da se situacija smiri.

"Džo Bajden misli da li će putovati, Šolc bi trebalo već sutra da bude u Izraelu. Putin je danas razgovarao sa svim liderima na Bliskom istoku. Očigledno je osećanje da stvari mogu da izmaknu", rekao je Stojanović i zaključio da verovatno nigde na svetu ne postoji toliko mali prostor gde su ukršteni potpuno različiti interesi više zemalja.