6. decembar 2023 18:04

Ubistvo bivšeg poslanika Vrhovne rade delo Službe bezbednosti Ukrajine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ubistvo bivšeg poslanika Vrhovne rade delo Službe bezbednosti Ukrajine

Foto: Shutterstock.com/Multipedia, ilustracija

MOSKVA - Ubistvo bivšeg poslanika Vrhovne rade Ilje Kive organizovala je Služba bezbednosti Ukrajine (SBU), objavio je list "Ukrajinska pravda", pozivajući se na sagovornike iz agencija za sprovođenje zakona.

Kako navodi list, bivši poslanik je ubijen iz malokalibarskog oružja, prenela je agencija RIA Novosti.

Telo, verovatno bivšeg poslanika Vrhovne rade Ilje Kive, pronađeno je danas u selu Suponevo kod Moskve, rekao je za rusku agenciju predstavnik Hitne pomoći.

U Ukrajini, bivši poslanik, koji je više puta kritikovao kijevski režim, optužen je za izdaju i pokušaj teritorijalnog integriteta zemlje.

On se u aprilu prošle godine obratio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu sa zahtevom za politički azil i rusko državljanstvo, a kasnije tog meseca, sprečen je pokušaj njegovog ubistva.

Nakon ptkrivanja Kivinog ubistva pokrenut je krivični postupak u gradskom okrugu Odintsovo Moskovske oblasti, rekla je za agenciju RIA Novosti viši pomoćnik šefa sedišta Istražnog komiteta RF u Moskovskoj oblasti Olga Vradij.

"Istražni organi Glavne istražne uprave Istražnog komiteta Rusije za Moskovsku oblast pokrenuli su krivični postupak povodom ubistva muškarca", rekla je ona.

Prema preliminarnim istražnim podacima, u večernjim satima, u parku jednog od vikend naselja u selu Suponevo, gradski okrug Odintsovo, nepoznata osoba je pucala na Kivu iz neidentifikovanog oružja.

Od zadobijenih povreda on je preminuo na licu mesta.