3. maj 2024 13:18

Vulić: Dodik i Vučić srpski govore, srpski misle i za svoj narod žive

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vulić: Dodik i Vučić srpski govore, srpski misle i za svoj narod žive

Foto: Print screen/Instagram, sanja_vulic

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je danas da su Milorad Dodik i Aleksandar Vučić državnici, ljudi koji srpski govore, srpski misle i za svoj narod žive.

"Rezolucija o Srebrenici nije ništa drugo nego želja za etiketiranjem Srba kao genocidnog naroda, a nikakva moralna satisfakcija, ali to Saša Magazinović ne može shvatiti, jer taj ne pripada nikome i ne zna šta znači pripadnost svom narodu. Čovek bez pripadnosti svom narodu je kao čardak ni na nebu, ni na zemlji", istakla je Vulićeva u izjavi za Srnu.

Ona je to rekla u izjavi za Srnu reagujući na izjavu poslanika u Predstavničkom domu PS BiH Saše Magazinovića, da narativ o genocidnom narodu Srbima nameću političari iz Srpske i Srbije.

"Tezu o genocidnosti srpskog naroda i identifikovanju čitavog naroda sa presuđenim zločincima čujemo od Vučića i Dodika uz eho onih čija politička karijera zavisi od njih", naveo je Magazinović.

Vulićeva je istakla da je Magazinović omiljeni sarajevski komentator za svaku priliku i temu, a najdraži im je kada treba nešto reći ili glasati protiv Srba.

"Biti dekorativni Srbin po imenu u funkciji lažne multietičnosti je unosna, ali ponižavajuća i sramno dodeljena uloga, a još sramnije i ponižavajuće je prihvatiti tako nešto", navela je Vulićeva.

Dodala je da je Magazinoviću i svima koji podržavaju donošenje ovakvog sramnog dokumenta kao što je rezolucija o Srebrenici nije stalo do žrtava, jer da jeste onda bi tražili donošenje rezolucije za sve žrtve proteklog građanskog rata u BiH - i srpske, i hrvatske i bošnjačke.

Vulićeva je rekla da je njihov jedini cilj etiketiranje i žigosanje srpskog naroda, koji je je bio jedini žrtva genocida na ovim prostorima.

"Dvadeset godina nakon Drugog svetskog rata u Lijevču nije bilo muškarca za vojsku, niti je bilo žena da rađaju decu, niti je bilo dece za budućnost. To je najplastičniji primer genocida. Zalagati se za rezoluciju o Srebrenici u kojoj i danas imamo na biračkom spisku bošnjačkog naroda koliko i srpskog, te razna udruženja koja se bave pravom bošnjačkog življa samo potvrđuje licemerstvo finansijera rezoluzije", navela je Vulićeva.

Ona je ukazala da taj tekst rezolucije neće doneti ništa dobro BiH, naprotiv.