30. maj 2024 15:07

Ali Hamnei razgovarao sa Bašarom al-Asadom: Mohbar nastavlja Raisijevu politiku saradnje sa Sirijom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ali Hamnei razgovarao sa Bašarom al-Asadom: Mohbar nastavlja Raisijevu politiku saradnje sa Sirijom

Foto: Office of the Iranian Supreme Leader via AP/

TEHERAN  - Iranski vrhovni vođa ajatola Ali Hamnei danas se u Teheranu susreo sa predsednikom Sirije Bašarom al-Asadom i poručio da će Mohamad Mohbar, koji je nasledio pokojnog predsednika Irana Ebrahima Raisija na toj poziciji, nastaviti da vodi politiku saradnje sa Damaskom.

Asad je izjavio saučešće Hamneiju zbog smrti Ebrahima Raisija i istakao da je on imao veliki uticaj na ulogu na odnos dve zemlje, kao i na palestinsko pitanje u poslednje tri godine.

''Pre nekoliko godina sam rekao da je cena otpora niža od cene kompromisa i ovo pitanje je sada vrlo jasno sirijskom narodu. Nedavni slučajevi u Gazi i pobede otpora (Hamasa) su potvrdili to za ljude u regionu'', rekao je Asad.

Hamnei je ukazao na navodne pritiske SAD i Evrope na Iran i Siriju, a ocenio je da Teheran i Damask moraju da ih prevaziću kroz povećanu i regulisanu saradnju dve zemlje, prenosi iranska agencija Irna.

Iranski lider zaključio da Sirija ima pravo da pruži otpor pokušajima Zapada ukloni ovu zemlju iz političke jednačine u regionu.