4. jun 2024 13:51

Kobahidze: ''Gruzijska povelja'' protiv zakona o stranim agentima besperspektivna

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kobahidze: ''Gruzijska povelja'' protiv zakona o stranim agentima besperspektivna

Foto: Pool Photo via AP/Irakli Gedenidze

TBILISI - Gruzijski premijer Irakli Kobahidze izjavio je danas da ''Gruzijska povelja'' predsednice zemlje Salome Zurabišvili, koja uključuje ujedinjenje opozicije i akcioni plan u čijem je okviru ukidanje zakona o stranim agentima, nema perspektivu.

''U stvarnosti, Salome Zurabišvili je uz pomoć Gruzijske povelje napravila registar stranih agenata. Ne postoji drugi način da se opiše spisak opozicionih partija koje su potpisale ovu takozvanu povelju, koja nema perspektive'', rekao je Kobahidze, a prenosi Interfaks.

On je ocenio da potpisnici povelje ''žele da potkopaju državnost'' Gruzije.

''Kada strani agenti formalizuju sporazum, njihov jedini plan je da potkopaju nezavisnost države'', naveo je Kobahidze.

Kada je reč o žalbi Ustavnom sudu Gruzije, koju nevladine organizacije u zemlji nameravaju da ulože, a koja se odnosi na zakon o stranim agentima, Kobahidze je rekao da je reč o ''uzaludnoj'' žalbi.

"Naravno, svako ima svoj posao, ali će interesi naše države biti zaštićeni do kraja. Parlament će na pravi način štititi interese države i izneti sve argumente zašto je transparentnost dobra za našu zemlju. Pravno je nemoguće dokazati zašto transparentnost NVO nije dobra. Ne možete dati nikakve argumente u vezi s tim, takva tvrdnja je uzaludna'', rekao je Kobahidze.