20. jun 2024 22:16

Putin Kim Džong Unu poklonio limuzinu Aurus sa pobedničkim brojem na tablici

Izvor: TANJUG

podeli vest

Putin Kim Džong Unu poklonio limuzinu Aurus sa pobedničkim brojem na tablici

Foto: , Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Gavriil Grigorov

MOSKVA - Tokom posete Pjongjangu, predsednik Rusije Vladimir Putin poklonio je severnokorejskom lideru Kim Džong Unu limuzinu Aurus sa registarskom tablicom koja simbolizuje pobedu zemlje u Korejskom ratu, može se videti na fotografijama koje je objavila severnokorejska agencija KCNA.

Na registarskoj tablici automobila u kojem su se zajedno vozili Putin i Kim Džong Un bila je postavljena zastava DNRK sa brojem 7・271953 - šifrovanim datumom potpisivanja sporazuma o primirju u Korejskom ratu (27. jul 1953), prenela je agencija RIA Novosti.

Na fotografijama koje je obezbedila KCNA, držač u kome se nalazi pakovanje cigareta severnokorejskog brenda postavljen je na komandnoj tabli automobila.

Lider DNRK izgledao je zadovoljno i osmehivao se.

Radio "Glas Koreje" preneo je danas da je Kim Džong Un "veoma cenio karakteristike poklonjenog automobila" i ponovo izrazio zahvalnost predsedniku Rusije na "veličanstvenom poklonu".

Pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov ranije je pojasnio da je ovo drugi Aurus koji je Putin poklonio Kim Džong Unu.

Severnokorejska agencija KCNA javila je ranije da je Kim Džong Un 18. februara dobio na poklon od Putina lični automobil ruske proizvodnje.