26. jun 2024 13:40

Salvini: Nered u EU je uvreda za Italiju, potrebna je alternativa

Izvor: TANJUG

podeli vest

Salvini: Nered u EU je uvreda za Italiju, potrebna je alternativa

Foto: Claudio Furlan/LaPresse via AP/Claudio Furlan//

RIM - Potpredsednik italijanske vlade i lider pokreta Liga Mateo Salvini izjavio je danas da je arogancija evropskih birokrata, koji trenutno dele mesta u Evropskoj uniji, uprkos tome što je narod glasanjem odbacio politiku te komisije, sramotna.

"Nered između EPP i socijalista ne može da bude budućnost, to je uvreda za Italiju, za Francuze koji će uskoro glasati i za Evropljane koji su tražili promenu. Potrebna je alternativa", rekao je Salvini, prenosi Ansa.

On je rekao da njegova stranka, uprkos podeli mesta za EU radi na mogućoj i neophodnoj alternativi koja vraća rad, sigurnost i porodice u centar, a ne mesta koja, kako je rekao, dele Ursula fon der Lajen i njeni saradnici među sobom.

Neposredno pre ključnog samita EU, šefovi država i vlada saglasili su se da nominuju Ursulu fon der Lajen za drugi mandat na mestu predsednice Evropske komisije, a složili su se i oko kadrovskih rešenja za još dve vodeće pozicije - da bivši šef portugalske vlade Antonio Košta bude predsednik Evropskog saveta, a premijerka Estonije Kaja Kalas nova visoka predstavnica EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku.