9. jul 2024 19:06

Zelenski: Za obnovu dečije bolnice u Kijevu biće izdvojeno dodatnih 7,47 miliona evra

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zelenski: Za obnovu dečije bolnice u Kijevu biće izdvojeno dodatnih 7,47 miliona evra

Foto: Shutterstock.com/Dmytro Larin

VAŠINGTON - Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da će za rekonstrukciju dečije bolnice "Ohmatdit" u Kijevu, nakon ruskog raketnog napada u ponedeljak, biti izdvojeno dodatnih 300 miliona grivni (7,47 miliona evra), pored 2,49 miliona evra koje je već izdvojila ukrajinska vlada.

"Obnovićemo 'Ohmatdit'. U kontaktu sam sa kabinetom. Pored 100 miliona grivni, biće izdvojeno još 300 miliona", rekao je Zelenski u video poruci.

Zelenski je najavio pomoć i za obnovu drugih objekata u Kijevu, kao i u gradovima u Dnjepropetrovskoj i Donjeckoj oblasti koji su pretrpeli štetu u ruskim napadima u ponedeljak, preneo je Interfaks-Ukrajina.

"Svakako ćemo pomoći svima. Pomoći ćemo svoj deci, svim porodicama - svima onima koji su pretrpeli štetu", naveo je Zelenski.

Boriću se da na samitu NATO-a budu donete odluke za jačanje ukrajinske PVO

Predsednik Ukrajine  izjavio je danas, po dolasku u Vašington, da će se boriti da na samitu NATO-a budu donete odluke za jačanje ukrajinske protivvazdušne odbrane i za isporuku više borbenih aviona F-16.

"Borimo se za dodatne bezbednosne garancije za Ukrajinu, što podrazumeva vojnu, finansijsku i političku podršku", rekao je Zelenski u video snimku koji je objavio na svom Telegram nalogu, preneo je Rojters.

Zelenski je pred samit NATO-a izrazio uverenje da će Ukrajina dobiti veći broj PVO sistema za zaštitu od ruskih napada, preneo je Interfaks-Ukrajina.

"Borimo se za veći broj PVO sistema za Ukrajinu. Siguran sam da će se to dogoditi", naveo je Zelenski u video poruci.