10. jul 2024 12:16

Tamari Vučić uručena "Better World Best Commitment Award"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Tamari Vučić uručena "Better World Best Commitment Award"

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

KAIRO - Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić prisustvovala je u Kairu gala večeri u organizaciji "Hope Giver Campaign", u okviru koje joj je uručena nagrada "Better World Best Commitment Award"(Nagrada za najveću posvećenost boljem svetu), za doprinos promociji mira, diplomatskom nivou u Evropi i za posvećenost humanitarnim ciljevima.

"U okviru 'Hope Giver Initiative' (Inicijative za davanje nade), ovde na izvoru ljudske civilizacije, kao da osećamo nadu u celini i njenu snagu. Nada je iskra života. To je iskra koja večno gori. A čak i kada smo obeshrabreni nekim poteškoćama, i dalje gori. Jer nada je u pogledu punom razumevanja. To je u osmehu koji znači podršku. To je u ispruženoj ruci koja znači pomoć", poručila je Vučićeva na uručenju nagrade.

Dodala je da veruje u važnost jednog, ali iskrenog osmeha, koji može mnogo da uradi kroz takozvani efekat leptira.

"I zaista sam počastvovana ovom nagradom, nagradom 'Better World Best Commitment Avard' koju večeras dobijam. Zato vam se od srca zahvaljujem i iskreno verujem, da svako od nas treba da učini sve, kako ne bismo dozvolili da ta iskra sagori u nama samima ili u bilo kom drugom živom čoveku. Ja to nazivam zajedničkim ciljem kojem treba da težimo u našim životima, ako želimo da ovaj svet učinimo boljim mestom za život", izjavila je supruga predsednika Srbije.

Istakla je da je počastvovana što je imala priliku da, kako kaže, u Kairu upozna mnoge divne ljude, koji su vođeni nekim novim idejama, ali istim stremljenjima, istim idejama otvorenog uma, i istom, veoma važnom nadom.

Gospođa Vučić je imala priliku da, u društvu filmske producentkinje, rediteljke i sestre Ilona Maska, Toske Mask, poseti Veliki muzej u Kairu pre njegovog njegovog zvaničnog otvaranja, u okviru gala večere koja je organizovana u okviru "Hope Giver Campaign" i fonda "Better World Endowment".

"The Hope Giver Campaign" (THGC) je pokret na svetskom nivou koji promoviše važnost širenja nade i inspirisan je pričom o životu i pobedi nad smrću nekadašnjeg tenisera Anvara Elkamonija. Osnivači su Manuel Kolas de La Roš i Anvar Elkamoni.