10. jul 2024 18:05

Džordž Kluni pozvao Bajdena da odustane od kadidature za reizbor

Izvor: TANJUG

podeli vest

Džordž Kluni pozvao Bajdena da odustane od kadidature za reizbor

Foto: AP Photo/Manuel Balce Ceneta

VAŠINGTON  - Američki glumac i pristalica Demokratske stranke Džordž Kluni pozvao je danas američkog predsednika Džozefa Bajdena da odustane od kandidature za reizbor.

Kluni je u članku Njujork tajmsa naveo da voli Bajdena, ali je ocenio da bi Demokratska stranka izgubila predsedničku trku, kao i svaku kontrolu u Kongresu sa Bajdenom kao kandidatom.

"Ovo nije samo moje mišljenje. Ovo je mišljenje svakog senatora i člana Kongresa i guvernera s kojima sam razgovarao nasamo", istakao je Kluni, preneo je AP.

Kluni je bio domaćin nekoliko skupova u Holivudu za prikupljanje sredstava, uključujući i za Bajdena prošlog meseca.

Kluni je rekao da bi Demokratska stranka trebalo da izabere novog kandidata za predsednika na svojoj konvenciji sledećeg meseca, ocenjujući da bi stranka na taj način pridobila birače.

Bajden se već suočava sa povećanim pritiskom unutar svoje stranke da se povuče iz trke za reizbor za predsednika nakon što je doživeo debakl tokom televizijske debate sa republikanskim predsedničkim kandidatom Donaldom Trampom prošlog meseca, preneo je portal Hil.

Bajden je rekao da namerava da ostane u trci i u ponedeljak je ponovo odbacio pozive da odustane u pismu demokratama u Kongresu, pozivajući ih da se ujedine iza njegove kandidature.