11. jul 2024 17:16

Dodik: Bećirović potvrdio da je Srebrenica iznad svega politička platforma

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dodik: Bećirović potvrdio da je Srebrenica iznad svega politička platforma

Foto: TANJUG/FOTO SRNA/BORISLAV ZDRINJA

BANJALUKA  - Govor predsedavajućeg Predsedništva BiH Denisa Bećirovića na današnjoj komemoraciji u Potočarima još jednom potvrđuje da mržnja prema Srbima, Srbiji i Republici Srpskoj ne prestaje, čak ni u danima koji svakom pristojnom čoveku služe za pomen žrtvama, istakao je danas predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Ovo je još jedan dokaz da važni delovi političkog Sarajeva jednostavno ne mogu izaći iz rata i krenuti napred na normalan, diplomatski i civilizovan način. Sramotno je i neprimereno u Potočarima optuživati predsednika Srbije za bilo šta jer je on, za razliku od Bećirovića, koji nikada nije posetio Bratunac, posetio Potočare i tom prilikom zamalo bio ubijen, a da niko za to nije odgovarao", naveo je Dodik.

Dodik je na platformi Iks napisao da je ponosan na svakog političkog činioca i javnog funkcionera iz Republike Srpske, jer su svojim držanjem i poštovanjem pokazali istinu o tome da je srpski narod spreman da poštuje i uvaži suzu svake majke.

"Bećirović je samo još jednom potvrdio celom srpskom narodu nameru da iskoristi baš svaku priliku za laži o Srbima s ciljem da se nama kao narodu ospori pravo na postojanje, jezik, identitet, kulturu i razvoj. Da njegova sramota bude još veća, učinio je to pred članom Vlade Srbije, njegovim sunarodnikom i potvrdom toga da tamo gde postoji autonomija političke volje i dobra volja ljudi Srbi i Bošnjaci zajedno mogu raditi velike stvari", naveo je Dodik.

Srbi, poručio je, imaju samo jednu istoriju.

"Shvatite već jednom, činjenica je da mi Srbi jasno kažemo da smo, bez obzira na granice, jedan politički narod. Shvatite da imamo jednu Crkvu i jednu veru. Shvatite i da imamo jednu istoriju i da smo uvek bili i da ćemo zauvek biti samo Srbi bez ikakvih prefiksa koje bi voleli u Sarajevu i pojedinim ambasadama", kaže Dodik.

Ističe da je Bećirović potvrdio još jednu činjenicu - Srebrenica je iznad svega politička platforma.

"I bez obzira na to što je čitav svet prepoznao da je to tako, neće prestati upotreba laži o Srebrenici protiv Srba, Srbije i Republike Srpske. Kako vreme odmiče, najveće žrtve tih laži i te platforme biće Bošnjaci u BiH. U mržnju uterani, isključivošću vođeni, izgubiće previše vremena i šansi. Niti je BiH samo bošnjačka, niti je rat samo Srebrenica", poručio je Dodik.