13. jul 2024 20:09

Berni Sanders podržao Bajdena: On je star i sklon gafovima, ali može da pobedi Trampa

Izvor: TANJUG

podeli vest

Berni Sanders podržao Bajdena: On je star i sklon gafovima, ali može da pobedi Trampa

Foto: AP Photo/J. Scott Applewhite

NJUJORK - Nezavisni senator Berni Sanders podržao je odluku aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena da ostane kandidat na predsedničkim izborima u novembru ove godine.

U tekstu objavljenom danas u Njujork tajmsu, Sanders je naveo da će "učiniti sve što može da Bajden bude ponovo izabran" i pozvao je članove Demokratske stranke da prestanu sa "prepirkama i sitničarenjem" oko njegove kandidature.

"Da, znam. Bajden je star, sklon je gafovima, hoda ukočeno i imao je katastrofalnu debatu sa Trampom. Ali znam i ovo: predsednički izbori nisu zabavno takmičenje. Ne počinje i ne završava se sve sa devedesetominutnom debatom", naveo je on.

Senator iz američke savezne države Vermont rekao je da veruje da je Bajden "najefikasniji predsednik u modernoj istoriji Amerike i da je najjači rival koji može da pobedi Trampa".

Sanders (82) kritikuje "korporativne medije" zbog njihove "opsesivne fokusiranosti na junsku predsedničku debatu (Bajdena i Trampa) i kognitivne sposobnosti čoveka koji ima možda najteži i najstresniji posao na svetu".

On je takođe kritikovao demokrate koji su doveli u pitanje Bajdenovo mentalno stanje i zapitali da li je dovoljno jak da ponovo pobedi Trampa, optužujući ih da su postali "udruženi streljački vod".

Dosad je 18 demokratskih kongresmena i senatora pozvalo Bajdena da se povuče iz predsedničke trke.