14. jul 2024 21:50

Niki Hejli će održati govor na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji u utorak

Izvor: TANJUG

podeli vest

Niki Hejli će održati govor na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji u utorak

Foto: AP Photo, File/Cliff Owen

VAŠINGTON - Bivša rivalka Donalda Trampa za republikansku predsedničku nominaciju Niki Hejli govoriće u utorak na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji, nakon što je naložila svojim delegatima da glasaju za bivšeg predsednika i pozvala na jedinstvo stranke, saopštila je danas potparolka Hejli Čejni Denton.

Tokom republikanske trke za nominaciju, Hejli je optužila Trampa za izazivanje haosa i zanemarivanje značaja stranih saveznika SAD, prenosi AP.

Nije ga podržala kada je odustala od trke početkom marta, već je čekala više od dva meseca pre nego što je saopštila da planira da glasa za bivšeg predsednika.

Tramp ju je, zauzvrat, ismevao, nazivajući je ''ptičijim mozgom'', ali je smanjio kritike nakon što je u martu obezbedio dovoljno delegata da postane očekivani republikanski kandidat.

Današnje saopštenje dolazi nakon jučerašnjeg atentata na bivšeg predsednika tokom predizbornog skupa u Pensilvaniji, a očekuje se da će na konvenciji u utorak stranka zvanično imenovati svog kandidata za predsednika.