9. jul 2024 13:51

Maskova platforma Iks ima 251 milion korisnika na dnevnom nivou

Izvor: TANJUG

podeli vest

Maskova platforma Iks ima 251 milion korisnika na dnevnom nivou

Foto: Shutterstock.com/Photo Contributor

SAN FRANCISKO - Društvena mreža Iks (Tviter), koja je od oktobra 2022. u vlasništvu trenutno najbogatijeg čoveka sveta Ilona Maska, je u drugom kvartalu 2024. imala 251 milion korisnika koji su aktivni na dnevnom nivou.

Kako prenosi Fajnenšel tajms (FT), broj dnevnih korisnika platforme Iks je porastao za skromnih 1,6 odsto u odnosu na isti period lane, što ukazuje na stagnaciju koja je otvorila put za ekspanziju nove društvene mreže Treds u vlasništvu izvršnog direktora kompanije Meta Marka Zakerberga.

Zakerberg je nedavno objavio da Treds godinu dana nakon pokretanja ima više od 175 miliona korisnika koji su aktivni na mesečnom nivou.

"Kakva godina"(What a year), dodao je Zakerberg u objavi na platformi Treds.

Kako se navodi, Treds se prvi put pojavio u Eplovoj prodavnici aplikacija 5. jula 2023. godine, a rast broja korisnika je i danas stabilan, iako je usporio u odnosu na sam početak objavjivanja aplikacije.

Meta nije objavila podatke o broju korisnika na dnevnom nivou, kao što radi sa Fejsbukom ili Instragramom, što sugeriše da veliki udeo posetilaca Tredsa i dalje čine osobe koje nisu redovni korisnici, prenosi portal Verdž.