Lanski: Važno da VEF bude u Beogradu, da se omogući srpsko viđenje

Veličina privrede Srbije u kombinaciji sa njenim razvojem može biti motor regiona, ali nažalost postoje prepreke na tom putu, na jednoj strani što meke druge države regiona ne mogu da prate ambiciozan tempo srpskih reformi, na drugoj što je ekonomsko povezivanje u regionu i dalje slabo, zbog čega se moguće sinergije ne koriste...

19 Maj 2017 15:04

BEČ - Veličina privrede Srbije u kombinaciji sa njenim razvojem može biti motor regiona, ali nažalost postoje prepreke na tom putu, na jednoj strani što meke druge države regiona ne mogu da prate ambiciozan tempo srpskih reformi, na drugoj što je ekonomsko povezivanje u regionu i dalje slabo, zbog čega se moguće sinergije ne koriste, ocenio je član Bečkog ekonomskog foruma (VEF) advokat Gabrijel Lanski.

"Srbija je proteklih godina prošla primeran razvoj, pre svega zahvaljujući doslednom reformskom kursu vlade premijera Aleksandra Vučića. Liberalizacija tržišta rada, hitna reforma javnih izdataka, konsolidacija državnih finansija, su se isplatile. Ekonomija raste, investicije dolaze i situacija na tržištu rada se popravlja", objasnio je u izjavi Tanjugu.

Foto/ Tanjug video, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane