филип: 89.000 полицаjаца у суботу широм француске

француски премиjер Eдуар филип рекао jе данас да ће 89.000 припадника снага безбедности бити распоређено широм земље у суботу, за када су наjављени нови протести "жутих прслука".

06 децембар 2018 20:41

ПAРИЗ - француски премиjер Eдуар филип рекао jе данас да ће 89.000 припадника снага безбедности бити распоређено широм земље у суботу, за када су наjављени нови протести "жутих прслука".

Према његовим речима, од 89.000 припадника безбедносних снага, 8.000 биће распоређено у Паризу, као и оклопна возила, jавља Роjтерс.


филип: Снаге реда су у суботу биле на бранику Републике

француски премиjер Eдуар филип изjавио jе данас да jе отворен за нове мере у корист радника с наjнижим зарадама, а то jе поручио у тренутку када се влада припрема за суочавање с jош jедном рундом протеста "жутих прслука" у Паризу у суботу.

У обраћању посланицима, филип jе данас нагласио да су снаге реда током протеста прошле суботе "браниле Републику" и да су "оличење Републике", а да су биле жртве "невероватно разулареног насиља чиjи jе циљ био напасти, повредити, па чак и убити", преносе француски медиjи.


фото Танјуг/Mилица Пауновић, илустрациjа


Kомплетан садржаj вести доступан jе корисницима Танјугових сервиса

врх стране