7. maj 2024 23:57

Premijerno prikazan biografski film o Ejmi Vajnhaus u bioskopu u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Premijerno prikazan biografski film o Ejmi Vajnhaus u bioskopu u Beogradu

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Biografski dramski film “Back to black'' sa Marisom Abelom u glavnoj ulozi, zasnovan na turbulentnom životu britanske kantautorke Ejmi Vajnhaus, večeras je imao srpsku premijeru pred brojnim ljubiteljima Ejmi Vajnhaus u bioskopu Sinepleks BIG u Beogradu.

Nakon koncerta dobrodošlice uz „Ejmis Hausbend“ (Amy’s houseband) publika je uživala u dvočasovnoj projekciji autentične životne priče Ejmi Vajnhaus od samog početka njene karijere do zapaženog studijskog albuma „Back to black“ za koji je dobila pet Gremi nagrada, a koji nosi i naslovno ime ovog filma.

Kroz distribuciju Taramaunt filma posetioci su imali priliku da vide kako je Ejmi, od potpuno nepoznate džez pevačice postala jedna od najznačajnijih umetnica na muzičkoj sceni.

U drami koju je režirala Sem Tejlor-Džonson (Sam Taylor-Johnson) i koju je napisao Met Grinhalg (Matt Greenhalgh) gledaoci su premijerno „čuli priču ispričanu iz perspektive Vajnhausove, nadahnutu njenim duboko ličnim tekstovima, što im je omogućilo intiman uvid u njen život iz njenog ugla“.

Ejmi je svoju muziku "htela da živi i da slušaocima omogući da čuju njen glas i da zaborave na sve muke na pet minuta".

Kroz interpretaciju Abele približen je „izuzetan portret žene koja stoji iza jednog fenomena i burne veze koja je centar jednog od najlegendarnijih muzičkih albuma svih vremena“.

Gledaocima i ljubiteljima ove umetnice je približena priča o njenoj porodici, ljubavi prema muzici i prema Blejku, ali i o brojnim razočarenjima koje je doživela tokom karijere, o zavisnosti koja ju je odvela „stepenicama smrti“.

Pored Abele, u ovom ostvarenju iz 2024. godine glume i Džek O’Konel, Edi Marsan i Lesli Manvila, premijerno je prikazan u britanskim bioskopima 12. aprila, a od 9. maja biće na redovnom repertoaru svih bioskopa u Srbiji.