7. maj 2024 23:25

Predstavnica Srbije Teja Dora prošla u finale Pesme Evrovizije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predstavnica Srbije Teja Dora prošla u finale Pesme Evrovizije

Foto: AP Photo/Martin Meissner

MALME - Predstavnica Srbije Teja Dora sa pesmom "Ramonda" večeras je iz prvog polufinala prošla u finale "Pesme Evrovizije", koje će biti održano 11. maja.

Pop pevačica Teja Dora (Teya) je u ''Malme areni'' sigurno i raspoloženo izvela epsku baladu "Ramonda" i zahvaljujući glasovima evropskih gledalaca se našla među deset, od 15 takmičara, koji su prošli prvo polufinale

 Od zemalja regiona, u finale, koje je direktno prenosila RTS, prošao je predstavnik Hrvatske muzičar Bejbi Lazanja (Baby Lasagna) sa pesmom "Rim tim tagi dim", kao i slovenačka pop pevačica Raiven sa "Veronikom".

U finale su se plasirali izvođači iz Portugala, Ukrajine, Litvanije, Finske, Kipra, Irske i Luksemburga.

U revijalnom delu je, između ostalih, nastupio irski pevač Džoni Logan (Johnny), koji je dva puta osvajao "Evroviziju".

Drugo polufinale "Evrovizije", uz nastup 16 takmičara, je na rasporedu 9. maja, a u finale automatski idu domaćin Švedska i "velika petorka" - Francuska, Nemačka, Italija, Španija i Velika Britanija.

 

Počelo prvo polufinale Pesme Evrovizije

Prvo polufinale "Pesme Evrovizije", na kojem nastupa predstavnica Srbije Teja Dora, počelo je večeras u švedskom gradu Malmeu.

Pop pevačica Teja Dora (Teya) sa pesmom "Ramonda" nastupa druga među 15 takmičara, od kojih će deset izboriti pravo nastupa u finalu "Evrovizije" 11. maja.

Osim Teja Dore, u prvom polufinalu, uz direktan prenos na Radio-televiziji Srbije, nastupaju predstavnici Kipra, Litvanije, Irske, Ukrajine, Poljske, Hrvatske, Islanda, Slovenije, Finske, Moldavije, Azerbejdžana, Australije, Portugalije i Luksemburga.

U oba polufinala u Malme areni, večeras i 9. maja, ne učestvuju zemlja domaćin Švedska i "velika petorka" - Francuska, Nemačka, Italija, Španija i Velika Britanija, koje su automatski u finalu.

Iz RTS-a je najavljeno da u večerašnjem polufinalu nije moguće glasati za srpsku predstavnicu, ali to mogu učiniti gledaoci iz ostalih 14 zemalja koje se takmiče, kao i iz Velike Britanije, Nemačke i Švedske. Glasanje se može obaviti SMS-om, telefonom ili preko zvanične aplikacije takmičenja "Eurovision Song Contest".