20. decembar 2023 15:52

Laporta: Poštujemo odluku Mesija, on je najbolji igrač u istoriji fudbala

Izvor: TANJUG

podeli vest

Laporta: Poštujemo odluku Mesija, on je najbolji igrač u istoriji fudbala

Foto: AP Photo, File/Lynne Sladky

BARSELONA - Predsednik fudbalskog kluba Barselona Đoan Laporta izjavio je da je katalonski klub bio spreman da u letnjem prelaznom roku vrati argentinskog reprezentativca Lionela Mesija, prenose španski mediji.

Mesi je na kraju prošle sezone odbio da produži saradnju sa Pari Sen Žermenom, a argentinski reprezentativac je odlučio da nastavi karijeru u Interu iz Majamija.

"Mesi se na kraju nije vratio u Barselonu, jer bi njegov dolazak bio veliki finansijski teret za naš klub. Zato je izabrao MLS ligu. On je bio pod pritiskom u PSŽ-u zbog čega je otišao u Majami, koji mu je doneo stabilnost. Njegovu odluku poštujemo. Da li će Mesi doći na pozajmicu? Svašta se priča, ali ne verujem da bi Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) tako nešto dozvolila", rekao je Laporta.

Španski mediji navode da Barselona ozbiljno razmatra mogućnost da organizuje oproštajni meč za Mesija.

"Otvoreni smo za sve što on želi. Mesi je najbolji igrač u istoriji fudbala, poštujemo ga i obožavamo. Zaslužuje da mu se naklonimo u Barseloni. Ne znam da li će to da se dogodi kada se vratimo na Nou Kamp krajem 2024. ili kada stadion bude u potpunosti završen tokom 2026. godine", zaključio je Laporta.

Mesi (36) je bio član Barselone od 2000. do 2021. godine. On je za Barselonu odigrao 778 utakmica i postigao je 672 gola.