1. maj 2024 12:14

Putevi Srbije: Kampanjom do smanjenja saobraćajnih nesreća

Izvor: TANJUG

podeli vest

Putevi Srbije: Kampanjom do smanjenja saobraćajnih nesreća

Foto: JP Putevi Srbije video

BEOGRAD - Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je danas da edukativnom kampanjom "Tri sekunde ceo život" želi da utiče na edukaciju stanovništa, skrene pažnju javnosti na značaj držanja bezbednog intervala sleđenja vozila i smanji broj saobraćajnih nezgoda.

Kako se navodi, cilj kampanje je skretanje pažnje na značaj odgovornog ponašanja u saobraćaju, koje, osim držanja bezbednog odstojanja između vozila, podrazumeva i smanjenje brzine kretanja vozila, aktivno sagledavanje uslova saobraćajnog toka i neugrožavanje drugih vozača u saobraćajnom toku.

Dodaje se da bi ispunjenje osnovnog cilja edukativne kampanje trebalo da doprinese smanjenju brzine kretanja vozila, držanju bezbednog intervala sleđenja vozila, aktivnog sagledavanja uslova saobraćajnog toka, neugrožavanja drugih vozača u saobraćajnom toku.

Putevi Srbije podsećaju da godišnje u saobraćajnim nezgodama strada više od 500 osoba, više od 150 pogine na autoputu u tri godine, da je više od 50 odsto saobraćajnih nezgoda posledica naglog kočenja i naletanja vozila, kao i da se svaka četvrta nezgoda sa poginulim licima događa zbog nedovoljnog odstojanja između vozila.