3. maj 2024 11:58

Jasmina Nikolić: Pozivam sve da dostojanstveno odamo počast žrtvama u "Ribnikaru"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Jasmina Nikolić: Pozivam sve da dostojanstveno odamo počast žrtvama u "Ribnikaru"

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD, 3. maja (Tanjug) - Članica Multidisciplinarnog tima za uspostavljanje Memorijalnog centra posvećenog žrtvama masovnog ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar" i predstavnica Viktimološkog društva Srbije Jasmina Nikolić pozvala je danas sve građane Beograda i Srbije da dostojanstveno odaju počast žrtvama tog masakra, koji se dogodilo 3. maja prošle godine.

"Pozivam sve građane Beograda da prođu pored instalacije u Kralja Milutina 10 i da polože sveće, zapale sveće, iskažu svoju tugu i svoju žalost i odaju počast žrtvama - devet učenika i njihovom čuvaru", izjavila je Nikolić na otvaranju Foruma organizovanog povodom tog tragičnog događaja.

U okviru programa "Buđenje", obeležavanja prve godišnjice tragedije i komemoracije žrtvama masovnog ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar", danas je na Tašmajdanu organizovan Forum, na kojem će građani moći da sa predstavnicima Multidisciplinarnog tima za uspostavljanje Memorijalnog centra razgovaraju o pitanjima koja se tiču uzroka i posledica masovnih ubistava 3. i 4. maja 2023. godine.

Nikolić je pozvala sve građane da dođu na Forum na Tašmajdanu, gde će, kako je navela, moći da razgovaraju sa članovima Multidisciplinarnog tima i gde će moći da razmene svoje misli i ideje o tome kako se sećati 3. maja, šta uraditi u budućnosti i kako osmisliti Memorijalni centar.

"Da pokrenemo diskusiju na ovu važnu temu i da govorimo o kulturi sećanja. Takođe vas pozivam da potpišete peticiju da se 3. i 4. maj proglase danom sećanja na žrtve svih masovnih ubistava. Zaista dva tužna dana u istoriji Srbije i vrlo nam je važno da dostojanstveno danas odamo poštu svim žrtvama i sutra u Duboni i Malom Orašju", zaključila je ona.