1. avgust 2023 12:17

Ruske snage uništile raketni sistem IRIS-T u Hersonskoj oblasti

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ruske snage uništile raketni sistem IRIS-T u Hersonskoj oblasti

Foto: shutterstock.com/Sergey Kohl, ilustracija

GENIČESK - Ruske snage su u oblasti Herson eliminisale dva ukrajinska čamca i 10 vojnika, kao i raketni sistem nemačke proizvodnje IRIS-T, rekao je danas novinarima regionalni zvaničnik za vanredne situacije.

"U protekla 24 sata vatreno oružje je pogodilo i eliminisalo čamac i pet militanata ukrajinskih oružanih snaga u blizini ostrva Proserecki, još jedan čamac i još pet ukrajinskih militanata u blizini ostrva Damanski i sistem IRIS-T u blizini Mirnoga naselja", precizirao je on, prenosi TASS.

Dva minobacača kalibra 120 mm, njihove posade i municija zbrisani su u blizini naselja Sadovoje u oblasti Hersona. Dva ukrajinska položaja su uništena kod Zmejevke i Mihajlovke u oblasti Kahovke.

Od početka ruske specijalne vojne operacije, ukrajinske vlasti su više puta tražile od svojih zapadnih partnera više naoružanja, uključujući napredne sisteme protivvazdušne odbrane.

Forbs je 24. jula objavio da su "ukrajinski strani saveznici obećali oko 20 baterija zapadnjačkih raketnih sistema zemlja-vazduh SAMS: IRIS-T, Crotales, NASAMS, Patriots i drugi", podseća ruska agencija.