17. jul 2024 08:16

Branimir Sević: Prekida u snabdevanju vodom u Beogradu nije bilo jer su rezervoari bili puni

Izvor: TANJUG

podeli vest

Branimir Sević: Prekida u snabdevanju vodom u Beogradu nije bilo jer su rezervoari bili puni

Foto: Shutterstock.com/Maria Sbytova, ilustracija

BEOGRAD - Vodosnabdevanje u Beogradu je stabilno i do sutra će rezervoari ponovo biti puni, saopštio je danas izvršni direktor za vodovodni sistem JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Branimir Sević.

On je rekao je da je prekid u proizvodnji trajao oko tri i po sata.

"Sistem je stabilan, svi imaju vodu, rezervoari se polako dopunjavaju", naveo je Sević za RTS.

Istakao je da je trajanje tog kvara bilo dugačko i da se do prekida u snabdevanju nije došlo samo zato što se dugo pripremalo za ovako ekstremne uslove.

"Neposredno pre havarije rezervoari su bili potpuno popunjeni i zato nismo juče imali diskontinuitet u snabdevanju", rekao je izvršni direktorJ KP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Sević je zahvalio kolegama iz EMS-a koji su reagovali odmah po prijavi kvara, kao i radnicima koji i na 40 stepeni otklanjaju kvarove.

"Do sutrašnjeg dana će se nivo u rezervoarima vratiti u stanje pre havarije, ne očekujemo redukcije u snabdevanju i nema većih problema u distribuciji vode", rekao je Sević.

Dodao je da povremenih prekida u snabdevanju ima mali broj potrošača u Barajevu, usled nenamenske potrošnje.

U predvečernjim časovima otklonjen je kvar na elektroinstalacijama, koji je juče oko 15 časova izazvao nestanak električne energije na celom proizvodnom pogonu "Makiš“ i kompletnu obustavu proizvodnje vode u najvećem proizvodnom pogonu u Gradu.