16. septembar 2024 10:39

Počela sednica Skupštine grada Beograda, na dnevnom redu i rebalans budžeta

Izvor: TANJUG

podeli vest

Počela sednica Skupštine grada Beograda, na dnevnom redu i rebalans budžeta

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Odbornici Skupštine grada Beograda počeli su danas sednicu na kojoj će između ostalog razmatrati i predloženi rebalans budžeta grada, kao i predlog za izmenu odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova grada i gradskih opština.

Predloženi rebalans iznosi 202,2 milijarde dinara.

Pred odbornicima je i Predlog programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2024. godinu, kao i o izgradnji nepokretnosti neophodnih za rešavanje stambenih i drugih potreba nastalih realizacijom projekata od značaja za Grad Beograd.

Danas sednica Skupštine grada Beograda, jedna od tačaka rebalans budžeta

Odbornici Skupštine grada Beograda danas počinju novu sednicu gradskog parlamenta, a na dnevnom redu će se naći i rebalans gradskog budžeta koji je predložen u iznosu od 202, 2 milijardi dinara.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je ranije za Tanjug da je u junu, brzo nakon konstituisanja Skupštine grada, usvojen gradski budžet uz obećanje da će prvo biti urađen njegov rebalans s obzirom na to da je grad u prvih šest meseci bio na privremenom finansiranju, kao i da je neophodno da se finansije Beograda prilagode potrebama grada.

"Ovaj rebalans radimo pre svega zato što imamo povećanje prihoda u budžetu grada Beograda za 6,1 odsto pa će budžet iznositi 202,2 milijarde dinara. To povećanje će pre svega otići u javni prevoz i novi ugovor o privatnom javnom partnerstvu sa privatnim prevoznicima je jedna od tačaka dnevnog reda", naveo je on.

Dodao je da će deo novca biti potrošen za revitalizaciju i izgradnju novih saobraćajnica i puteva.