24. oktobar 2024 14:27

Šapić: Ne odustajemo ni od jednog važnog projekta obećanog građanima Beograda

Izvor: TANJUG

podeli vest

Šapić: Ne odustajemo ni od jednog važnog projekta obećanog građanima Beograda

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da Grad Beograd neće odustati ni od jednog važnog projekta obećanog građanima i da su pred rukovodstvom u narednom periodu važni poslovi.

Šapić je, na konferenciji za medije u Skupštini Grada Beograda, rekao da je cilj saobraćajnih radova koji će se odvijati u naredne dve godine biti povećanje protočnosti saobraćaja, pre svega na Novom Beogradu.

"Gradićemo dva bulevara paralelna sa Savom i Dunavom, praveći poluprsten, s ciljem da on postane prsten, odnosno obilaznica oko centra Beograda", rekao je Šapić.

On je izrazio nadu da će novi most, na mestu Starog savskog, biti završen do kraja 2026, odnosno početka 2027. godine.

"To su sve revolucionarne stvari koje se tiču saobraćaja u Beogradu, koje će rasteretiti saobraćaj sa obala reka", rekao je Šapić.

I ove godine novogodišnji vaučeri za decu i mlade do 19.  godine

Gradonačelnik Šapić izjavio je danas da je raspisan tender za dodelu novogodišnjih vaučera u iznosu od 6.000 dinara za decu i mlade Beograda do 19. godine, kao i za zaposlene u predškolskim ustanovama.

Šapić je, na konferenciji za medije u Skupštini Grada Beograda, rekao da su za taj vid podrške obezbeđena potrebna sredstva i naveo da očekuje da ona bude isplaćena regularno, kao i prethodne dve godine.

On je izrazio uverenje i da će ove godine biti realizovana nabavka prečišćivača vazduha za sve učionice u beogradskim školama.

"Očekujem da ćemo konačno da uspeti i da će 11.500 prostorija imati prečišćivač vazduha. Neće postojati prostora u kojem deca provode vreme bez ovih aparata", rekao je Šapić.