24. maj 2023 14:59

Predložene ustanove koje bi mogli da koriste učenici "Ribnikara"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predložene ustanove koje bi mogli da koriste učenici "Ribnikara"

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BEOGRAD - Ministarstvo prosvete objavilo je spisak ustanova koje bi mogli da koriste učenici Osnovne skole "Vladislav Ribnikar", a koji ne žele da imaju nastavu u prostorijama škole.

Roditelji treba da se izjasne koje ustanove su im prihvatljive kako bi Ministarstvo prosvete u petak pripremilo plan aktivnosti za sledeću nedelju za učenike u dostupnim objektima, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ustanove kulture kojima je osnivač grad Beograd mogu da pruže pomoć i omogućavanje nastave za učenike OŠ "Vladislav Ribnikar".

Omladinsko pozorište DADOV je u dogovoru sa Vladom Srbije i u saradnji sa Institutom za mentalno zdravlje iz Palmotićeve omogućilo da u svim prostorijama pozorišta svakodnevno, tokom juna, jula i avgusta budu održavane besplatne radionice za decu iz OŠ "Vladislav Ribnikar“.

Ustanova kulture "Gvarnerijus" može da omogući svakodnevno obavljanje nastave za između 100 i 120 učenika.

Nastava bi mogla da se obavlja i u Kulturnom centru Beograda, u bioskopskoj sali Dvorane KCB svakodnevno do 17.00 časova, koja može da primi do 200 učenika, a galerija Artget od 9.00 do 12.00 časova do 30 učenika.

Na spisku je i Centar za likovno obrazovanje "Šumatovačka" u kome bi nastava mogla da se obavlja od 8.00 do 13.00 časova, a koji može da primi maksimum 23 dece.

Takođe na spisku je i Dom omladine Beograda, čija konferencijska sala može primiti 30-tak dece, kao i Dečji kulturni centar Beograd u čijim bi učionicama do 14 časova nastavu moglo da pohađa 50 učenika.

Među ponuđenim prostorima nalazi se i Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, koji bi svoja vrata mogao da otvori za 30-oro dece u sali Zavoda, Muzej grada Beograda koji je u mogućnosti da ponudi više prostorija, na raličitim lokacijima za ukupno 100-120 dece.

Ponuđena je i prostorija biblioteke i galerija muzeja Pedagoškog muzeja za do 30-oro dece, zatim Kuća legata u Knez Mihajlovoj za do 30-oro dece, Biblioteka grada Beograda – Ogranak Petar Kočić za do 30-oro dece.

Svoje prostorije mogu ustupiti i Dečije odeljenje Doma sindikata za 30-ak dece nižih razrede u toku celog dana, Zmaj Jovina 1 za 30-ak dece u toku celog dana.

U saopštenju se navodi da četiri dečja pozorišta već imaju besplatan program za učenike osnovnih škola do kraja maja, a da su u toku i dogovori u vezi programa u junu mesecu.