20. jul 2023 11:14

Kućica zdravlja biće kod Kalenić pijace na Vračaru do trećeg avgusta

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kućica zdravlja biće kod Kalenić pijace na Vračaru do trećeg avgusta

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Od danas do 3. avgusta kod Kalenić pijace na Vračaru biće mogući besplatni preventivni pregledi u mobilnoj ambulanti - "Kućici zdravlja", saopštila je Opština Vračar.

Kućica zdravlja je otvorena za sve državljane Srbije u Kursulinom parku pored Kalenić pijace i parkirališta Viška, koji svakog dana od osam ujutru do 15 sati mogu da dođu na pregled.

Kao i do sada, svaki dan je posvećen različitom tipu pregleda, pa je tako ponedeljak rezervisan za sve koji imaju ili sumnjaju na kardiovaskularne probleme, utorak je posvećen ženskom zdravlju, sreda prevenciji dijabetesa, četvrtak je posvećen penzionerima i petak oku i očnim bolestima.

Prvi dan vikenda rezervisan je za penzionere, dok se nedeljom Kućica zdravlja otvara za porodice sa decom.

"Drago nam je da je pokrenut ovakav projekat i da je Gradska opština Vračar prepoznala važnost i uzela učešće u njemu u saradnji sa Domom zdravlja 'Vračar'. Cilj preventivnog pregleda leži u tome da je lakše sprečiti neku bolest nego lečiti njene posledice. Pozivamo sve građane da posete našu 'Kućicu zdravlja' na platou kod Viške i iskoriste priliku i obave besplatne preventivne preglede, jer briga o zdravlju je ulaganje u budućnost i osiguravanje kvalitetnijeg života", izjavio je predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković.

Kućica zdravlja je nastavak akcije započete protekle zime , kada su se vikendima organizovali preventivni pregledi za sve građane opštine Vračar u zgradi Doma zdravlja, a sada je kroz pridruživanje projektu ''Kućica zdravlja'', omogućeno svim građanima da obave različite preglede bez zakazivanja i plaćanja.

Prethodno je "Kućica zdravlja" bila na Savskom vencu, na sava promenadi, gde je pregledano 1.600 građana i urađeno ukupno 4.000 pregleda, od čega je 1.000 ultrazvučnih.