1. septembar 2023 15:55

U Lazarevcu svečano otvorena savremena sportska školska sala

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Lazarevcu svečano otvorena savremena sportska školska sala

Foto: Shutterstock.com/Gorodenkoff, ilustracija

LAZAREVAC - U Lazarevcu je danas zvanično otvorena savremena balon sala za Osnovnu školu "Vojislav Voka Savić".

Obeležavajući prvi dan nove školske godine, predsednik Gradske opštine Bojan Stević, uručio je ključeve ovog objekta direktoru škole, uz zahvalnost Gradu Beogradu i Republici Srbiji, saopšteno je iz GO Lazarevac.

Sredstva za izgradnju sporttske sale obezbeđena su od strane Grada Beograda i Vlade Srbije, ne opterećujući budžet opštine, što je predsednik GO Lazarevac posebno istakao.

Trudimo se maksimalno da pored svakodnevnih rešavanja problema i realizacije infrastrukturnih projekata, stavimo akcenat na obrazovni sistem kao i na naše najmlađe sugrađane sledeći politiku Grada Beograda, Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, osluškujući potrebe naših sugrađana, izjavio je Stević.

Balon sala je projekat koji ima poseban značaj za Lazarevac, jer će omogućiti učenicima OŠ "Vojislav Voka Savić" pristup modernim sportskim sadržajima.

Decenijama unazad, škola nije imala svoju fiskulturnu salu, a otvaranje ove sale predstavlja ostvarenje dugogodišnjeg sna.

Objekat poseduje koševe, golove, mrežu, gimnastičke sprave. Potpuno je obeležen što omogućava odvijanje nastave fizičkog vaspitanja u više dvoranskih sportova, poseduje i svlačionice, toalete, tuš kabine. Siguran sam da će ovaj objekat biti ponos svih nas i da će ga korisnici čuvati, rekao je predsednik opštine.

Stević je najavio i sličan projekat koji se realizuje pri Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Velikim Crljenima.

Očekuje se da će ovaj objekat biti završen do kraja godine i staviti na raspolaganje mališanima za drugi deo školske godine.

Ova sala će omogućiti veći broj termina za sportske aktivnosti, što će biti od koristi profesionalnim klubovima sa teritorije opštine Lazarevac, istakao je predsednik Skupštine Bojan Sinđelić.

Samo timski možemo da stvaramo i da napredujemo. Naša politika u poslednjih 10 godina je stalno bila da infrastrukturne objekte prilagodimo deci i danas sam izuzetno ponosan što će deca imati gde da se bave sportom. Ovo će rasteretiti naš sportski centar u kom će profesionalni klubovi sa teritorije Lazarevca dobiti više termina, zaključio je Sinđelić.