21. septembar 2023 07:21
Festival ribljih specijaliteta biće održan od 21. do 24. septembra u Beogradu
podeli vest
BEOGRAD - Gastronomska i kulturno - zabavna manifestacija na reci "Fiš Fest" počinje danas u Beogradu i trajaće do 24. septembra, a organizatori najavljuju kuvarski šou, mediteranske specijalitete, sarajevsku kuhinju i takmičenje profesionalaca u kuvanju riblje čorbe.
Na keju kod kule Nebojša posetioce prvog dana manifestacije očekuje Dan sarajevske kuhinje od 12 sati u okviru kojeg će biti promocija proizvođača slatkiša, sira, maslinovog ulja, začina, starih zanata, revija starih automobila i predstavljanje turističke ponude Srbije i Beograda.
Do 22 časa služiće se tradicionalna riblja čorba u kazanima od 100 litara koju pripremaju kuvari restorana „Vodenica“ i Asocijacije šefova kuvara Srbije
U isto vreme kuvarski šou obuhvatiće pripremanje i služenje specijaliteta od rečne i morske ribe i mediteranskih specijaliteteta koju pripremaju Asocijacija šefova kuvara Srbije, Kulinarska federacija Srbije i gostujući kuvari iz Crne Gore, BiH, Hrvatske i Slovenije.
Pripremanje sarajevskih ćevapa pred publikom pružiće kuvari iz Sarajeva, Udruženje HORES BiH i Gastrokutak Sarajevo.
Zvanično otvaranje manifestacije predviđeno je za 18 sati, a muzički program bi trebalo da traje do 23.00, objavljeno je na sajtu ''fishfestbeograd.rs''.
Drugi dan rezervisan je za Dan mediteranskih specijaliteta koje će pripremati Savez kuvara Evropskih i mediteranskih regija iz Splita, Stevo Karapandža i Asocijacija šefova kuvara Srbije, Kulinarska federacija Srbije i gostujući kuvari.
Prvog dana vikenda osim kuvarskog spektakla, pripreme i služenja jela, kao i prethodnih dana, održaće se takmičenje mladih kuvara, kao i predavanja za mlade kuvare o izabranom jelu za takmičenje, koja će održati profesori Visoke hotelijerske škole Beograd i gosti iz Crne Gore, BiH, Hrvatske i Slovenije.
Poslednji dan manifestacije obeležiće takmičenje kuvara profesionalaca od 16 do 18 časova.