22. septembar 2023 09:58

Besplatne preventivne preglede u "Kućici zdravlja" sada je moguće obaviti i u Surčinu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Besplatne preventivne preglede u "Kućici zdravlja" sada je moguće obaviti i u Surčinu

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Nakon više od dva meseca rada na drugim beogradskim opštinama, "Kućica zdravlja", u kojoj građani mogu besplatno da obave primarne preventivne preglede, danas počinje da radi na Gradskoj opštini Surčin.

Pregledi će biti organizovani do 28. septembra u periodu od 8 do 15 časova.

"Ovo je jedinstvena prilika da bez čekanja, zakazivanja kao i bez zdravstvene knjižice provere svoje zdravlje, a obuhvaćene su sve kategorije stanovništva – najstariji sugrađani, žene i mlada populacija. Našu 'Kućicu zdravlja', organizovali smo sa Domom zdravlja Surčin za građane cele nedelje od 8 do 15 časova. Pozivamo građane da iskoriste ovu mogućnost i da u što većem broju posete 'Kućicu zdravlja' i provere svoje zdravstveno stanje", rekao je za Tanjug predsednik Gradske opštine Surčin Stevan Šuša.

Prema njegovim rečima, mobilna zdravstvena ambulanta "Kućica zdravlja" nalazi se na adresi Vojvođanska 438–446, na platou ispred benzinske pumpe Novi Surčin, kod skretanje za aerodrom.

"Do 28. septembra radićemo brojne preventivne preglede, uglavnom su to specijalistički pregledi. Radićemo preko oftamoloških pregleda, ultrazvučnih pregleda abdomena, dojke i štitaste žlezde. Ono što je jako bitno jeste da će se raditi i savetovališta i to ne samo higijensko-dijatetska savetovališta, već imamo posebna dva dana koja će biti posvećena mlađoj populaciji, gde ćemo imati stručan tim psihologa i socijalnih radnika, gde ćemo savetovati o prevenciji mentalnog zdravlja", rekao je za Tanjug direktor Doma zdravlja Surčin Marko Berak.

Naglasio je da su pregledi potpuno besplatni i bez čekanja.

"Raspored svih pregleda možete pronaći na sajtu Doma zdravlja Surčin, a za vikend su organizovani pregledi koji su posvećeni našoj najstarijoj populaciji, ali i prevenciji do boljeg vida", rekao je Berak.