27. septembar 2023 08:48

Do novembra se očekuje završetak rekonstrukcije pešačkih prilaza u centru Beograda

Izvor: TANJUG

podeli vest

Do novembra se očekuje završetak rekonstrukcije pešačkih prilaza u centru Beograda

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Rekonstrukcijom pešačkih prilaza podzemnom prolazu kod Igumanove palate i palate Atina, ulazi se u završnu fazu uređenja podzemnih prolaza u centru Beograda, izjavio je Radoslav Marjanović, predsednik opštine Stari grad.

On je, u izjavi za Tanjug, rekao da se očekuje da završni radovi traju do novembra.

"Nakon rekonstrukcije prilaza podzemnih prolaza kod Palate Albanije, hotela Balkan, Robne kuće Beograd, kod hotela Moskva koji su završeni, takođe su uređena i dva prilaza kod Pozorišta na Terazijama, sada se rade preostala dva kod Igumanove palate i kod Palate Atina na Terazijama. Završetkom ovih podzemnih prilaza praktično svi prilazi koji se nalaze na Terazijama biće kompletno završeni", rekao je Marjanović.

On je istakao da su postavljeni novi liftovi u svim onim prilazima gde su i bili, kao i led rasveta i rampe za osobe sa invaliditetom, a na završenim ulazima ugrađen je i sistem za video nadzor.

Prema njegovim rečima, nakon završetka preostala dva prilaza koji se očekuje do novembra, može se reći da je kompletno završen najobimniji i najozbiljniji deo posla - rekonstrukcija samih prilaza podzemnih prolaza.

"Nakon toga nastavlja se rad koji neće sprečavati protok pešačkog saobraćaja, odnosno kretanja pešaka, to je rad na obnovi plafona, zidovima, oblogama i to je već završeno kod hotela Moskve, a do kraja godine biće zavešen ceo projekat koji se radio u nekoliko faza, odnosno svi podzemni prolazi", rekao je Marjanović.