8. decembar 2023 08:45

Kraj rekonstrukcije Gospodar Jevremove ulice očekuje se 15. decembra - pre roka

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kraj rekonstrukcije Gospodar Jevremove ulice očekuje se 15. decembra - pre roka

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Kraj radova na rekonstrukciji Gospodar Jevremove ulice, na potezu od Skadarske do Francuske ulice očekuje se 15. decembra i pre zvaničnog roka, koji je 31. decembar, istakao je danas Radoslav Marjanović predsednik beogradske opštine Stari Grad.

"U narednih dva do tri dana biće završeni svi građevinski radovi koji se tiču popločavanja, nakon toga će JKP "Zelenilo Beograd" zasaditi 18 sadnica drveća, čime će ovaj deo ulice biti dodatno ozelenjen", rekao je Marjanović za Tanjug.

Na proleće se očekuje i revitalizacija fasada na uglu Skadarske i Gospodar Jevremove ulice.

"U prethodnom periodu zamenjene su kompletne vodovodne i kanalizacione instalacije, već je pripremljena postavka novog mobilijara, nova rasveta, tako da se ovaj poslednji prilaz koji je ostao neuređen završava, tako da svi prilazi Skadarskoj ulici, kao što su ulica Emilijana Josimovića i deo Strahinjića Bana od Francuske, Zetske i ovaj potez su zvanično završeni", rekao je Marjanović.

On je objasnio da je zadržana slobodna širina kolovoza, uključujući i kapiju radi prohodnosti komunalnog interventnog vozila, a da se kolovoz u delu ulice od stubova i kapije prema Francuskoj ulici,

obrađuje kamenom prizmom, dok su trotoari obrađeni granitnim pločama.

Opština se, prema rečima Marjanovića, priprema da već na proleće sledeće godine revitalizuje fasade na uglu Skadarske i Jevremove ulice koje su u jako lošem stanju a nalaze se pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika i Grada Beograda.