9. maj 2024 13:52

Nikodijević položio venac na Spomen-kompleksu oslobodiocima Beograda

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nikodijević položio venac na Spomen-kompleksu oslobodiocima Beograda

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Član Privremenog organa Grada Beograda Nikola Nikodijević položio je danas venac na Spomen-kompleksu oslobodiocima Beograda 1944. godine, povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Nikodijević je čestitao svim građanima Dan pobede nad fašizmom i istakao da Srbija svake godine sa ponosom ističe svoju istorijsku ulogu u pobedi nad fašizmom, saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

"Danas obeležavamo jedan od najvažnijih istorijskih datuma i sa najiskrenijim ponosom ističemo našu antifašističku tradiciju. Herojska dela naših predaka u Drugom svetskom ratu moramo čuvati od zaborava, a sadašnje i buduće naraštaje učiti neprolaznim vrednostima mira i međusobnog uvažavanja", rekao je Nikodijević.

Vence su položili ministri u Vladi Srbije, predstavnici Vojske Srbije, vojnog i diplomatskog kora, udruženja građana i boračkih organizacija, kao i mnogobrojni građani. Pre početka same svečanosti polaganja venaca organizovana je tradicionalna povorka "Besmrtni puk" koja je Ruzveltovom ulicom prošla do spomen-kompleksa, dodaje se u saopštenju.