8. jul 2024 14:52

Služba za katastar nepokretnosti Zvezdara radi u zgradi opštine Zvezdara

Izvor: TANJUG

podeli vest

Služba za katastar nepokretnosti Zvezdara radi u zgradi opštine Zvezdara

Foto: TANJUG/RGZ/ NEBOJŠA DIMIĆ

BEOGRAD - Služba za katastar nepokretnosti Zvezdara od danas radi na novoj lokaciji u zgradi opštine Zvezdara, a kako je saopšteno iz Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) cilj preseljenja jeste poboljšanje efikasnosti i koordinacije između RGZ i lokalne samouprave.

Sporazum o preseljenju potpisali su predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić i direktor RGZ Borko Drašković.

Jeremić je izjavio da je veoma zadovoljan unapređenjem saradnje između opštine i katastra i naveo da će sada odeljenja i službe lokalne samouprave, kao što su odeljenje za imovinsko-pravne poslove, za ozakonjenje, građevinsko odeljenje, geoinformacione tehnologije, koja rade sa službom za katastar imati priliku da neposrednije komuniciraju, što bi trebalo da pruži efikasnije usluge građanima.

Direktor RGZ Borko Drašković je istakao da je veoma važno, posebno u današnjoj eri digitalizacije, da služba za katastar blisko sarađuje sa opštinom kako bi se ostvarili benefiti sistemskog karaktera.

Dodao je da je Služba za katastar nepokretnosti Zvezdara u drugom kvartalu zauzela četvrto mesto po efikasnosti u Srbiji i trenutno je najbolja služba u Beogradu

Ova služba godišnje primi i obradi više od 12.000 upravnih i više od 5.000 vanupravnih predmeta.