26. jun 2023 18:48

Vesić: Situacija na beogradskom aerodromu je bolja, ali još nije dobra, sutra novi sastanak

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vesić: Situacija na beogradskom aerodromu je bolja, ali još nije dobra, sutra novi sastanak

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da se situacija na beogradskom aerodromu popravlja, ali da još uvek nije dobra i da je zbog toga sazvao hitan sastanak sutra ujutru sa kompanijom Vansi, na kome će biti predstavljeni planovi kako da se normalizuje situacija na aerodromu "Nikola Tesla".

On je rekao Tanjugu da je od Vansija tražio da na sastanak donesu Plan rizika, kao i da se sprovedu mere koje će dovesti do normalizacije rada na aerodromu, jer ništa što se dogodilo ovih dana na aerodromu za njih nije bilo nepredviđeno.

 

"Sutra u osam sati je sastanak na koji moraju da mi donesu Plan rizika, zatim plan koji podrazumeva kako rešavaju tehničke probleme kada dođe do kvara trake, kao što se desilo pre nekoliko dana, mora da donesu plan zaposšljavanj, da obezbede veći broj ljudi, kako na sortirnici, tako i na šalterima, da obezdebe da budu bolje plaćeni i da na na taj način normalizuju stanje na beogradskom aerodromu. Mi nećemo dozvoliti da zbog loše organizacije kompanije Vansi trpi Er Srbija i da imamo loši imidž zemlje", dodao je ministar.

Šteta od poplava na saobraćajnoj infastrukturi između dve i 2,5 milijarde dinara

Vesić je rekao Tanjugu da je procenjena šteta od poplava koje su nedavno zadesile Srbiju na saobraćajnoj infrastrukturi između dve i 2,5 milijardi dinara i dodao da će saobraćaj na Ibarskoj magistrali kod Kraljeva biti normalizovan u sredu.

Na pitanje da li je popisana sva šteta koja je u prethodnom periodu načinjena poplavama, Vesić je naveo da je izvršen popis i da se čekaju još neka veštačenja kada je reč o saobraćajnoj infrastrukturi, ali da je šteta velika, te da je već počela sanacija.

 

"Moraćemo da preusmerimo novac sa nekih drugih projekata za popravku", rekao je Vesić za Tanjug.

Deo obilaznice oko Beograda do Bubanj Potoka je istorijski poduhvat

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavio je danas da je deo obilaznice oko Beograda, do Bubanj Potoka koji će biti pušten u saobraćaj na Vidovdan, 28. juna, istorijski poduhvat.

On je za Tanjug podsetio da je pre 32 godine počela izgradnja obilaznice oko Beograda i da je najveći benefit obilaznice u tome što će konačno biti rasterećen most Gazela i auto-put kroz Beograd, pa svi koji iz pravca Šida idu prema Nišu, Kragujevcu i dalje ka jugu, više neće morati da prolaze preko Gazele.

Preko Gazele, kako je dodao, dnevno pređe između 200.000 i 250.000 građana, skoro 130.000 automobila, više od 7.000 lakih kamiona i više od 3.000 vozila javnog prevoza.