5. mart 2024 11:17

Menzies Aviation preuzima zemaljsko opsluživanje na aerodromu Nikola Tesla

Izvor: TANJUG

podeli vest

Menzies Aviation preuzima zemaljsko opsluživanje na aerodromu Nikola Tesla

Foto: ER SRBIJA/LUKA FILIPOVIĆ

BEOGRAD - Beogradski aerodrom (Belgrade Airport) saopštio je danas da će od danas kompanija Menzies Aviation vršiti usluge zemaljskog opsluživanja, odnosno biće zadužena za upravljanje tehničkim prihvatom i otpremom i opsluživanjem prtljaga, odleđivanjem vazduhoplova i putničkim servisom, kao i uslugama putnicima sa ograničenom pokretljivošću i opslugom robe na Aerodromu Nikola Tesla.

Takođe, pružaće usluge putnicima sa ograničenom pokretljivošću i usluge opsluživanja robe.

Potpisani ugovor podrazumeva prenos svih ugovorenih obaveza o zemaljskom opsluživanju sa kompanije Belgrade Airport na Menzies Aviation, uz saglasnost partnerskih avio-kompanija.

Svi prethodno zaposleni u organizacionoj jedinici zemaljsko opsluživanje Belgrade Airport, potpisali su ugovore o radu sa Menzies Aviation, kao novim poslodavcem.

Dodaje se da je kompanija Menzis Aviation 2023. godine potpisala ugovor sa Er Srbijom o opsluživanju putnika i tehničkom opsluživanju počev od februara 2024. godine, kao i da će lokalni timovi kompanije Menzies u prvoj godini opsluživati više od 22.000 avio-operacija na najvećem i najprometnijem aerodromu u Srbiji.

U saopštenju se navodi i da su Belgrade Airport i Menzies Aviation posvećeni međusobnoj bliskoj saradnji i saradnji sa nacionalnom avio- kompanijom Air Serbia i ostalim avio kompanijama kako bi svojim putnicima obezbedili efikasno pružanje zemaljskih i putničkih usluga visokog kvaliteta.