31. jul 2024 18:30

Skupština Srbije usvojila set zakona o zaduživanju i izmene Zakona o platnim uslugama

Izvor: TANJUG

podeli vest

Skupština Srbije usvojila set zakona o zaduživanju i izmene Zakona o platnim uslugama

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije usvojili su, na današnjoj sednici, više zakona kojima se omogućuje zaduživanje za infrastrukturne projekte i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o platnim uslugama.

Od zakona koji omogućavaju zaduživanje najznačajniji je Zakon o zaduživanju Republike Srbije kod Banke Poštanska štedionica za potrebe finansiranja Projekta Izgradnje urbane infrastrukture i Nacionalnog stadiona sa pristupnim saobraćajnicama, koji je podnela Vlada, u iznosu od 42 milijarde dinara.

Usvojeni su i Zakon o zaduživanju Republike Srbije kod UniCredit bank Srbija a.d. Beograd za potrebe finansiranja Projekta Ruma - Šabac -  Loznica, koji je podnela Vlada, u iznosu od 11,7 milijardi dinara, a za taj projekat usvojen je i Zakon o zaduživanju Republike Srbije kod Banca Intesa AD Beograd, koji je podnela Vlada, u iznosu od 15 milijardi dinara

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Usvojen je i Zakon o zaduživanju Republike Srbije kod OTP banke Srbija a.d. Novi Sad za potrebe finansiranja Projekta izgradnje obilaznice oko Kragujevca, koji je podnela Vlada, u iznosu od 12 milijardi dinara.