4. septembar 2024 08:46

Sutra izbor domaćih startapa za učešće na Veb samitu u Lisabonu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Sutra izbor domaćih startapa za učešće na Veb samitu u Lisabonu

Foto: PKS

BEOGRAD - U Privrednoj komori Srbije (PKS) sutra će biti izabrane 24 najperspektivnije domaće startap kompanije koje će dobiti priliku za subvencionisano učešće na najvećem tehnološkom događaju u svetu Web Summit 2024 koji se od 11. do 14. novembra održava u Lisabonu, objavila je PKS.

Na sutrašnjem događaju „Web Summit Serbia Pitch“ učesnicima će se obratiti ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u Vladi Srbije Jelena Begović, predsednik PKS Srbije Marko Čadež i izvršna direktorka Web Summit Serbia Katarina Vasiljević Galić.

U okviru Programa za subvenicionisano učešće na Web Summit 2024, koji sprovodi Web Summit Serbia, u partnerstvu sa PKS, prijavile su se 84 startap kompanije a u finale se plasiralo njih 50 koje će se predstaviti sutra na „Web Summit Serbia Pitch“.

Kriterijumi za izbor biće, inovativnost, potencijal za osvajanje globalnog tržišta, poslovni model, društveni i ekološki uticaj, kompetentnost tima i kvalitet marketinga.

Na Veb samitu u Lisabonu očekuje se više od 71.000 učesnika iz 160 zemalja i više od 2.600 startapa, 340 partnera i više od 1.050 investitora.

Samit će okupiti i oko 2.000 novinara i 1.000 govornika, šefove država, članove vlada, diplomate, kao i osnivače i izvršne direktore najuticajnijih svetskih tehnoloških kompanija i brzorastućih startapa.