14. februar 2023 11:55

Pokrajinska vlada raspisala šest javnih konkursa za finansiranje projekata

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pokrajinska vlada raspisala šest javnih konkursa za finansiranje projekata

Foto: AP Vojvodine

NOVI SAD - Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je danas šest novih javnih konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja, zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, razvoja sporta i zdravstvene zaštite.

Kako je saopštila Uprava za kapitalna ulaganja APV, za finansiranje i sufinansiranje projekata obezbeđeno je ukupno 5,97 milijardi dinara dinara.

Za podršku lokalnim samoupravama u APV u realizaciji projekata koji doprinose razvoju i unapređenju saobraćajne infrastrukture, obezbeđeno je 3,2 milijarde dinara, a ti projekti odnose se na izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih javnih puteva, uključujući i biciklističke staze.

Izdvojeno je nešto više od milijardu dinara za podršku projekata koje su lokalne samouprave pripremile u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, koji doprinose stvaranju povoljnih uslova za poslovanje, rast i razvoj malih i srednjih preduzeća, unapređenje turističkih potencijala, kao i povećanje zaposlenosti u Vojvodini.

Za obezbeđenje stabilnog, sigurnog i dugoročnog upravljanja otpadnim vodama, zaštitu voda i životne sredine uopšte obezbeđeno je 720 miliona dinara i ta sredstva namenjena su za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i sanacije sistema za prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda.

Za realizaciju projekata u oblasti vodosnabdevanja obezbeđeno je 325,5 miliona dinara.

508,5 miliona dinara obezbeđeno je za podršku projektima u oblasti razvoja sporta i taj novac namenjen je za projekte izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i sanacije sportskih objekata u APV, uključujući i školske sportske objekte.

100 miliona dinara obezbeđeno je u cilju poboljšanja uslova rada u domovima zdravlja i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite u APV.

Svi javni konkursi za finansiranje i sufinansiranje projekata trajaće do 03. marta 2023. godine.

Detaljne informacije o objavljenim konkursima, načinu i rokovima prijave, mogu se pronaći na internet prezentacijama Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine (www.kapitalnaulaganja.vojvodina.gov.rs) i Pokrajinske vlade (http://www.vojvodina.gov.rs ).