27. februar 2023 13:35

Osnovan fond za podršku mladim poljoprivrednicima u Svilajncu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Osnovan fond za podršku mladim poljoprivrednicima u Svilajncu

Foto: Shutterstock.com/Alex Traveler, ilustracija

SVILAJNAC - Fondacija Ana i Vlade Divac potpisala je danas Ugovor o saradnji sa opštinom Svilajnac o osnivanju zajedničkog fonda koji će služiti za davanje donacija mladim poljoprivrednicima i učenicima završnih razreda srednje poljoprivredne škole u Svilajncu.

Osnivanje Fonda za osnaživanje mladih poljoprivrednika podržao je projekat "Velika mala privreda", koji finansira Agencija SAD za međunarodni razvoj (USAID).

Cilj fonda je podrška učenicima završnih razreda, koji žele da se bave

poljoprivredom i unapređuju svoje porodično gazdinstvo.

Zamenica predsednika Opštine Svilajnac Dragana Radević podsetila je da Poljoprivredna škola sa domom učenika obrazuje mlade ljude koji dolaze iz Svilajnca i iz okolnih opština.

"Ovaj projekat svakako predstavlja veliku podršku mladima koji žele da nastave da se bave poljoprivredom i da unapređuju svoja porodična gazdinstva razmišljajući o preduzetništvu i razvijajući biznis planove u oblasti poljoprivrede", rekla je ona.

Direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac Ana Košel naglasila je da je još od većeg značaja da se mladi edukuju kako da dobiju podsticajna sredstva za razvoj porodičnog gazdinstva i dodala da fondacija sa partnerima godinama realizuje projekte namenjene podršci poljoprivrednicima, saopštila je Fondacija.