3. april 2023 12:14

Vučić: Privilegija je što sam sa Meloni obišao Vinitaly

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Privilegija je što sam sa Meloni obišao Vinitaly

Foto: Tanjug video

VERONA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Veroni sa premijerkom Italije Đorđom Meloni sa kojom je obišao najprestižniji sajam vina Vinitaly 2023, gde su vina predstavili i izlagači iz Srbije, Albanije i Severne Makedonije.

"Privilegija mi je i čast što sam sa Meloni i Edijem Ramom obišao Vinitaly", naveo je predsednik na Instagram nalogu budućnostsrbijeav i naglasio da  Srbija i region Balkana mogu da se ponose vinskom industrijom.

 "Zato je veoma važno što su naša vina danas predstavljena na jednom od najvećih sajmova vina u Evropi", naveo je predsednik.

Koliko je važan sajam vina govori i to što je cela vlada Italije ovde

 Vučić je istakao da o tome koliko je važan sajam vina u Veroni govori podatak da je na njemu prisutna cela italijanska vlada.

Prilikom obilaska štandova, novinarima je rekao da oni znaju koliko to znači.

"Industrija vina samo u regiji Veneto je 50 ili 60 puta veća nego u Srbiji. To govori o potencijalu Srbije ako budemo rasli. Cela vlada je došla u Veronu da pokažu koliko je važan sajam. Neki kod nas se na neukusan način šale, a ovo je biznis, ekonomija, poljoproivreda, politički ugled. Sve je to sabrano ovde", rekao je Vučić i dodao da je to najveći sajam.