6. jun 2023 15:04

Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj sufinansira dva projekta u Sjenici

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj sufinansira dva projekta u Sjenici

Foto: Tanjug video

SJENICA - Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj sufinansiraće sa 11,5 miliona dinara projekte vodosnabdevanja i rekonstrukcije puta prema Pešterskoj visoravni, a ugovore o realizaciji potpisali su danas ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić.

Đerlek je nakon potpisivanja ugovora izjavio je da će se realizacijom ova dva infrastrukturna projekta, ali i drugih planiranih projekata u velikoj meri unaprediti kvalitet života žitelja Sjenice.

 

"Vlada Srbije nastavlja sa ulaganjima u opštinu Sjenica. U ovoj opštini ćemo sufinansirati realizacuju dva krucijalno važna projekta. Jedan se odnosi na rekonstrukciju dela puta koji spaja opštine Sjenica i Tutin. U pitanju je pravac koji kotisti više od 4.500 žitelja iz 15 sela. Drugi projekat se odnosi na radove na crpnoj stanici i vodosnabdevanje naselja Fekovića brdo i Hodžića mahala. Posetio sam ranije ta naselja i nedopustivo je da ljudi u 21. veku nemaju vodu. Obećali smo da ćemo rešiti taj problem i eto, stanovnici tih naselja će sada imati konstantno vodu pa i u letnjim mesecima", rekao je Đerlek.

Ministar je zahvalio predsedniku opštine Sjenica i njegovim saradnicima jer su, kako je rekao, prepoznali prioritetne projekte čiju realizaciju podržavamo za dobrobit svih građana.

Mujagić je rekao da se zahvaljujući pomoći ovog ministarstva rešavaju dva višedecenijska infrastrukturna problema.

"Ova deonica koja će se rekonstruisati bila je rak rana saobraćajne infrastrukture. Nismo imali ozbiljnih investicija u vodosnabdevanje, Sjenica će se tim pitanjem posebno baviti i ovaj projekat je samo početak zajedničke saradnje na rešavanju problema sa vodom u ovoj opštini", izjavio je Mujagić.