9. jun 2023 10:24

Produžen rok prijava za konkurs za priznanje "Prijatelj porodice 2023"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Produžen rok prijava za konkurs za priznanje "Prijatelj porodice 2023"

Foto: Shutterstock.com/chainarong06, ilustracija

BEOGRAD - Zbog velikog interesovanja kompanija da učestvuju u projektu i konkurišu za priznanje "Prijatelj porodice 2023", rok za prijavu produžen je do ponedeljka 19. juna, saopštila je danas Privredna komora Srbije.

Za "Prijatelja porodice 2023" mogu da konkurišu sve kompanije koje posluju u Srbiji i imaju više od 30 zaposlenih. Prijave su u tri kategorije - mala i srednja preduzeća, velika preduzeća i javna preduzeća, većinski državna.

Prijave su onlajn, popunjavanjem upitnika, na sajtu prijateljporodice.rs

"Prijatelj porodice 2023" realizovaće se kroz izbor i dodelu priznanja najuspešnijim privrednim društvima, koja su u okviru svojih poslovnih aktivnosti i rezultata poslovanja doprinela usklađivanju porodičnih i poslovnih obaveza i stvaranju podsticajnog okruženja za zaposlene.

Osnovni cilj projekta je podizanje svesti o značaju povezivanja rada i roditeljstva i kreiranje radne sredine u kojoj će zaposleni imati mogućnost da daju svoj maksimum, a da se istovremeno održi balans između vremena koje se provodi na poslu i sa porodicom.

Takođe, nagrađene kompanije treba da budu primer dobre prakse i uzor drugim firmama podstičući ih da, pored dobrih poslovnih rezultata, što bolje usklade rad i roditeljstvo u okviru svoje delatnosti.

Učešće je besplatno, a o izboru kompanija, najboljih primera "Prijatelja porodice 2023", odlučuje stručni žiri, javnost i zaposleni u kompanijama.

Privredna komora Srbije i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju polovinom maja su započeli novi ciklus projekta "Prijatelj porodice 2023" usmeren na podršku kompanijama koje su posvećene usklađivanju rada i roditeljstva, podseća se u saopštenju.