12. jun 2023 17:42

Aleksandar Ljubić: Srbija je dobro mesto za investiranje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Aleksandar Ljubić: Srbija je dobro mesto za investiranje

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Izvršni direktor Saveta stranih investitora (S SI) Aleksandar Ljubić izjavio je da je Srbija dobro mesto za život i investiranje i da je u protekle dve decenije mnogo toga uradila.

On je za Tanjug kazao da je za strane investitore pored razvoja infrastrukture, kako bi mogli da dođu u bilo koji deo Srbije, vrlo važno i predvidivo poslovno okruženje i da se Saveta stranih investitora trudi da sa Vladom Srbije to napravi.

 

Prema njegovim rečima, bitan je i razvoj digitalne infrastrukture kako bi prenos tehnologije u Srbiiji bio identičan kao i u drugim zemljama.

Ljubić je istakao i da je mnogo toga u poslednjih dve godine u Srbiji urađeno, pre svega u sektoru digitalizacije i kao primer naveo to da zemlja danas ima fiskalizaciju online, elektronske fakture, kao i digitalizaciju elektronskih menica.

Digitalni kanali su, kako je potsetio bili jedini vid komunikacije u periodu korone i svi su jedinstveni u stavu da je bezbednost u tom delu vrlo važna.

"Dolazak stranih investoitora je lančana reakcija. Mnogo je bitno da nijedna kompanija koja je prisutna nije otišla odavde, već su neke više puta

čak povećale svoju proizvodnju", naveo je Ljubić.

On je najavio da će uskoro biti održana prva Konferencija o razvoju finansijskih usluga koja će imati dva panela na kojima će se govoriti o bezbednosti poslovanja i finansijskih tokova, koje je jako bitno za S S I.

"Mnogo vremena smo do sada ovim pitanjima posvetili. Ovo je sada samo nastavak saradnje i želimo da vidimo šta je novo, koji su izazovi, problemi koje imamo i šta nas čeka u budućnosti. Nadamo se da će ova konferencija prerasti u tradiciju" kazao je Ljubić.