20. decembar 2022 16:09

Kisić: MK grupa je društveno odgovorna, pomaže porodice svojih zaposlenih

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kisić: MK grupa je društveno odgovorna, pomaže porodice svojih zaposlenih

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD – Šestu godinu zaredom MK grupa i AIK banka sproveli su projekat „Podrška porodici“ u okviru koga su dodelili 10 miliona dinara svojim zaposlenima koji su tokom godine postali roditelji, a svečanom uručenju novca porodicama s prinovama prisustvovala je ministarka za brigu oi porodici i demografiju Darija Kisić.

„Danas se nalazim u najlepšem mogućem okruženju, u društvu porodica koje su ove godine dobile novog člana. Dečiji smeh i žagor, koji je danas ispunio ovu salu, je najlepša slika i upravo želimo da to bude slika naše Srbije“, rekla je Kisić.

 

Zahvalila je MK grupi i AIK banci na podršci porodicama zaposlenih.

„Ovo su dobri primeri društveno odgovornih kompanija koje su prepoznale značaj porodice i zadovoljstva svojih zaposlenih, jer su porodice naše najveće bogastvo, iz njih crpimo svoju snagu, energiju i sve što radimo radimo zbog naše dece. Zato ćemo u narednom periodu raditi zajedno, da podržimo naše roditelje i da uskladimo rad i roditeljstvo, da imamo više vremena za najmlađe i za porodicu“, istakla je ministarka.

Zaposleni u MK grupi i AIK banci dobili su 160 prinova, a novčani podsticaj su dodeljeni za 130 porodica od kojih su 94 prvi put dobile dete od kada rade u ovoj kompanijia i banci.

Za poslednjih šest godina kroz program "Podrška porodici" prošlo je 790 porodica, odnosno 1.300 beba kojima je donirano 47 miliona dinara.

Osim podrške zaposlenima, MK grupa je u proteklom periodu donirala i 700.000 evra specijalističkim medicinskim ustanovama u zemljama u kojima posluje, a to su Srbija, BiH, Crna Gora, Hrvatska i Slovenija i to za nabavku neophodne medicinske opreme za tamošnja porodilišta.

Potpredsednik MK grupe Aleksandar Kostić pozdravljajući roditelje rekao je da je ponosan što je ove godine u kompaniji prinova više nego ikad.

"Posebno sam srećan što sam u avgustu i sam postao otac. Menadžment je prihvatio moj predlog i ove godine duplirao fond za podršku porodici. Porodica je osnova svega, osnova društva i svih vrednosti, a u biznisu nema boljeg kolektiva od onog koji počiva na porodičnim vrednostima, razgovoru, razumevanju i poverenju", rekao je Kostić.

Najavio je da će MK grupa svojim poslovanjem u Adrija regiji nastaviti da gradi bolji svet, i izrazio nadu da će deca koja se ovde rađaju tu ostati da žive i da grade budućnost za svoju decu koja će tek doći.

Generalni direktor MK grupe Mihajlo Janković naveo je da se u sedam porodilišta u regionu, koje kompanija i AIK banka pomažu, godišnje rodi oko 16.000 beba i da će sada one dolaziti na svet u lepšim i bolje opremljenim porodilištima.

"Uslovi u kojima se rađa život su dragoceni za porodicu i čitavu naciju. Za tako nešto presudno je okruženje roditelja i njihove dece. Imali smo veliku podršku Ministarstva zdravlja i uprava svih ovih bolnica. Verujemo da smo uradili nešto dobro za našu zejednicu, jer mame i bebe zasužuju da imaju uslove kakvi su u najboljim evropskim porodilištima. Šaljemo poruku svim zaposlenima da nam je važno ko je vama važan. Nastavićemo da brinemo o tome i nadamo se još većem broju beba naredne godine", istakao je Janković.

Predsednica Izvršnog odbora AIK banke Jelena Galić istakla je da kompanija i banka šestu godinu za redom završavaju na najlepši mogući način, darujući porodice sa decom.

"Zaposleni su naš najveći kvalitet. Bez njih uspesi naše kompanije ne bi bili mogući. Uz širenje bankarske grupe, prednjačimo u našoj grupi i sa 64 prinove. Nastavljamo da budemo oslonac zaposlenih i roditelja i da sa njima gradimo budućnost naše grupe", rekla je Galić.